image
 |  4 14 Липня 2020 | 21:36

«Перевізники на межі»: про що домовилися волинські АТП та ОДА? (ВІДЕО)

Чи відновлювати міжобласні перевезення на Волині вирішуватимуть завтра, 15 липня на комісії з питань ТЕБ на НС.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Сьогодні, 14 липня, об 11:00 кілька десятків перевізників автобусами приїхали до облдержадміністрації на акцію протесту. В обласних чиновників вимагали відновити автобусні сполучення до інших регіонів та кількох районів Волині.

«На період карантину я почав жити за зарплату дружини. Зупинилися перевезення, обладнання, яке я обслуговую», - каже учасник акції Володимир Ковалець.

Голова ОДА до учасників акції не вийшов, запросив ініціативну групу до свого кабінету.

«Я пообіцяв, що завтра буде засідання комісії в Ратному і що ці питання розглянемо на 50-60 % маємо задовольнити усі питання», - сказав Юрій Погуляйко.

Заборона на міжобласні перевезення та автобуси до Шацького, Ратнівського та Камінь-Каширського районів діє з 22 червня. Тоді комісія ТЕБ та НС посилили в області карантинні заходи.

«З'явилися нелегальні перевезення, коли легальні виконують усі карантинні приписи, а потреба в перевезеннях не зникла», - розповів перевізник Михайло Яцишин.

Луцька автостанція запрацювала 1 червня, тоді перевізники запланували понад 700 рейсів. Нині, через заборону, їздять вдвічі менше.

«До карантину здійснювали 730-750 маршрутів, то тепер 310-320 , то навіть не половина, що було до карантину», - розповів начальник автобусної станції №2 в Луцьку Ігор Модла.
«Цього року на Волині виявили 153 нелегальних перевізника, за час карантину склали 19 протоколів, штраф за нелегальне перевезення 1700 гривень», - розповіла телефоном інспектор Укртрансбезпеки в області Тетяна Міскевич.

Що відомо

- Автостанції у Луцьку та районах області зачинилися через пандемію коронавірусу та запровадження карантину 18 березня.

- 29 травня Волині дозволили приступити до другого етапу послаблення карантину. Тоді автостанції та перевізники області відновили роботу.

- Наприкінці червня на Волині знову посилили карантин. Під забороною опинилися міжобласні сполучення та автобуси до трьох районах області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким підприємцям, які торгують на ринках, зменшили ставку єдиного податку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити