image
 |  238 2 Квітня 2024 | 13:49

Пережила Голодомор: волинянка відзначила 95-річний ювілей

 95 років виповнилось мешканці села Ласків Володимирської громади Федорі Олексіївні Мамализі. З цієї нагоди до ювілярки завітали заступниця начальника управління з соціальної політики Алла Кузьмич та директорка терцентру соціального обслуговування Інна Мацьоха разом зі старостою Тетяною Шейчук.

Про це інформує сторінка громади, - пише ВолиньUA.

Від імені міського голови Федорі Мамализі вручили подяку та грошовий подарунок, побажавши ювілярці дожити щонайменше до 100 років у незалежній, мирній Україні, в колі своїх найрідніших людей.

Народилася Федора Олексіївна 29 березня 1929 року у селі Кисилівка на Київщині. У багатодітній сім’ї з п’яти дітей вона була найстаршою. До слова, молодші брат та сестри теж є довгожителями, адже кожному з них від 80 до 91 років. Разом пережили голодомор 1931-1933 р.

 Ювілярка має статус учасника бойових дій Другої світової війни. Після закінчення Тальнівського технікуму польоводства у 1954 році за направленням переїхала з чоловіком Василем на Волинь у Ласків. Деякий час була агрономом у колгоспі. Пізніше закінчила Тернопільський педагогічний інститут і майже 30 років працювала вчителем хімії та біології у місцевій школі.

З чоловіком виховали двох дітей – доньку Ганну та сина Олексія. Головним багатством ювілярки є її четверо внуків та п’ятеро правнуків (наймолодшому – 2 роки, а найстаршій – 25 років).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити