image
 |  2 2 Грудня 2020 | 13:14

Пережила колективізацію, голодомор та війну: на Волині вчителька відсвяткувала 95-річчя

1 грудня 95-й день народження зустріла Катерина Пишняк – жителька села Чевель, яка багато десятиліть навчала дітей у місцевій школі, займала активну громадську позицію, було учасницею багатьох культурно-освітніх заходів, які проводились на Старовижівщині.

Про це повідомляє "Район. Стара Вижівка".

Наш край став для неї рідним з 1949 року – відтоді, як її направили до нас працювати на освітянській ниві. А народилась Катерина Онисимівна на Сумщині. На її долю випало пережити колективізацію, переїзд із сім'єю на Донбас, де її застав страшний Голодомор 1932-1933 років. Крім того, у період війни Катерина Пишняк була вивезена на примусові роботи у Німеччину. Після звільнення їй довелось ще стати учасницею війни, в армії вона навіть дослужилась до звання єфрейтора

Суворі випробовування не похитнули у серці жінки віри у добро. І ось уже 95 років Катерина Онисимівна дарує знайомим, близьким, односельчанам тепло своєї душі, завжди демонструє людяність, повагу і чуйне ставлення до кожного, любов до рідного краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині школяр на камеру жорстоко гамселив товариша, відео викликало шквал емоцій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити