image
 |  2 26 Лютого 2019 | 14:25

Перші 20 бійців-добровольців отримують на Волині спеціальний статус

У Волинській обласній раді 26 лютого 2-19 року відбулося перше робоче засідання комісії з визнання стутусу бійців-добровольців АТО/ООС, яке пройшло під головуванням першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця Олександра Пирожика.

Як стало відомо «ВолиньUА», за його результатами відповідний статус на території Волинської області отримають перші 20 бійців-добровольців.

Згідно з положенням, засідання комісії відбуваються в закритому режимі, однак на пропозицію голови комісії Олександра Пирожика, на ньому змогли бути присутні воїни-добровольці, які виявили таке бажання.

Як поінформувала секретар комісії, директор департамент соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації Оксана Гобод, наразі на розгляд комісії в департамент надійшло близько 30 заяв.

Кожен пакет документів члени комісії розглядали окремо і відповідно голосували. У результаті 20 поданих заяв отримали позитивні висновки комісії. По них прийняті рішення щодо надання бійцям-добровольцям відповідного статусу.

Ще декілька заяв комісія відправила на доопрацювання, оскільки пакет документів виявився неповним. Рішення по них прийматимуться на одному з наступних засідань.

Про ще декілька заяв, які надійшли від священиків-капеланів, або ж стосуються бійців-добровольців, які загинули після повернення з зони АТО/ООС, комісія вирішила поінформувати профільну комісію обласної ради, оскільки відповідні документи не відповідають вимогам діючого Положення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді розпочали відбір документів на отримання статусу бійців-добровольців

Комісія продовжить свою роботу в березні-квітні. Нагадаємо, що рішення «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні» Волинська обласна рада прийняла на 22-й сесії 20 грудня 2019 року. Проект був внесений постійною комісією з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, яку очолює свободівець Анатолій Вітів.

Відповідно до цього рішення, прийом відповідних документів здійснює департамент соціального захисту населення Волинської ОДА. Звертатися з цього приводу слід у кабінет 516 департаменту (контактна особа – Наталія Семенюк).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити