image
 |  171 19 Березня 2024 | 17:14

Перші F-16 Україна отримає від Данії: коли буде поставка

Данія готується передати Україні першу партію винищувачів F-16.

Ймовірно, поставка відбудеться влітку. Про це в ексклюзивному коментарі "24 Каналу" заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, - пише ВолиньUA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів

"Ми точно плануємо, що зможемо поставити перші шість літаків F-16 цього літа, ми йдемо за графіком. І, найімовірніше, це будуть перші F-16 для української протиповітряної оборони", – сказав міністр закордонних справ Данії.

Расмуссен пишається тим, що його країна разом з Нідерландами, були ініціаторами передачі винищувачів для Києва. За словами міністра, його уряд мав "чудову співпрацю з Україною" щодо цих питань.

Загалом у Копенгагені обіцяли надати Україні 19 винищувачів. Цього року також можна розраховувати на перші F-16 від Нідерландів. Амстердам вирішив передати Києву більше літаків, ніж спершу планував. Так, він збільшив постачання на шість літаків і в такий спосіб надасть Києву 24 винищувачі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити