image
 |  4 14 Квітня 2021 | 20:19

Першим на Волині вакцину CoronaVac отримав 83-річний лучанин (ВІДЕО)

У Луцьку 14 квітня зробили перше щеплення вакциною китайського виробництва CoronaVac. Щеплення отримав 83-річний житель Луцька Микола Бубела. Чоловіка вакцинували вдома.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Перша партія вакцини CoronaVac, яка надійшла на Волинь, призначена для вакцинації правоохоронців, маломобільних груп населення, та людей, які братимуть участь у ЗНО. Спершу мобільні бригади вирушили до літніх людей.

Препарат мобільна бригада отримала на обласній базі спеціального медичного постачання і вирушила до першого пацієнта. Тимчасовий пункт щеплення розгорнули у квартирі.

Після заповнення анкети про стан здоров'я чоловіка оглянули, виміряли температуру, тиск та вакцинували. З метою виявлення побічної реакції після вакцинації за щепленим спостерігають упродовж пів години.

Пенсіонер Микола Бубела каже: без вакцинації не обійтися, тому одразу погодився на щеплення.

Після процедури чоловіку рекомендували спостерігати деякий час за місцем щеплення та звертатися до сімейного лікаря у разі потреби.

Нагадаємо, 14 квітня на Волині стартувала вакцинація проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Напередодні область отримала 2 080 доз, які розраховані на вакцинування 1 040 волинян: кожен отримає по два щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинь доставили першу партію китайської вакцини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити