image
 |  221 26 Квітня 2024 | 08:28

Першим побачив ворога і попередив побратимів: волинянину просять присвоїти Героя України посмертно

На сайті Президента України зареєстровано петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з міста Володимира – 27-річному старшому солдату Андрію Мельницькому.

Про це інформує сайт громади, пише ВолиньUA.

Андрій Мельницький став на захист України у перший же день повномасштабного вторгнення російської федерації. Ніс службу у складі 63-ї окремої механізованої бригади. Його бойовий шлях пролягав через усі області, атаковані ворогом. Рідне місто Андрія Ірпінь уже 27 лютого було окуповане, згодом стало відомо про катування українців росіянами, зґвалтування дітей, його сусідів. Тож воїн запевнив дружину, що зробить все, щоб подібного не трапилося з його донечкою та іншими дітьми.

Дружина воїна Валентина Мельницька розповідає: «Наприкінці листопада Андрій прийшов у відпустку на кілька днів. Перед від’їздом сказав: «Мені є що після себе залишити: тебе і Софійку». Це були останні слова мого коханого, перед самою дорогою на фронт».

З дому Андрій вирушив у Бахмут, де точилися найзапекліші бої. Останнє спілкування подружжя було вранці 25 грудня 2022 року. За кілька годин Андрія не стало… Побратими розповіли про обставини його загибелі: Андрій вийшов оглянути позиції, побачив рашистів, що наближалися. Встиг повідомити про небезпеку і перший розпочав бій, під час якого отримав смертельне поранення. Побратими говорили, що якби не Андрій, який вчасно побачив ворога і швидко відреагував на нього, втрати українських військових були б значно більшими.

Похований Андрій Русланович Мельницький на Алеї Слави Федорівського кладовища.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відзнакою «Почесний громадянин міста Володимир».

Підтримати петицію, віддавши за неї свій голос, можна за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/224584

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від Данії всі обіцяні F-16

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити