image
 |  2 29 Листопада 2018 | 12:12

Перспективи Луцька як обласного центру - ускладнюються

Луцьк може втратити статус обласного центру - через те, що прилеглі села не хочуть об’єднуватися з містом.

Про це під час сесії міськради заявив секретар Григорій Пустовіт.

Під час обговорення питання щодо запровадження плати за відвідування дитсадків та шкіл Луцька дітьми з сіл Григорій Пустовіт поскаржився на бюджетну диспропорцію.

«Сьогодні 27 млн грн бюджет міста виділяє на утримання навчальних закладів, де навчаються діти з сіл. Місто не може бути спонсором усіх сільських рад і усіх ОТГ. Я не торкаюся сьогодні питань використання міського транспорту і міської медицини. Жоден сільський бюджет не бере участі у фінансуванні міських програм. Зрозуміло, що ми повинні захищати інтереси лучан, хочемо того чи ні».

Також секретар міськради наголосив, що перспектива втратити статус центру області для Луцька є цілком реальна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани нарікають на незаконне будівництво багатоповерхівок

«Луцьк може втратити статус обласного центру, якщо до міста не приєднати усі села. Мова йде не лише про Прилуцьке, а саме про всі села. Скоро буде укрупнення районів, а потім настане час областей. І тоді Луцьк може перетворитися у звичайне провінційне місто. Якщо ми хочемо зберегти статус обласного центру, ми маємо пояснювати мешканцям навколишніх громад, що ми витрачаємо чимало коштів на них, на навчання їхніх дітей, проїзд у міському транспорті, і ми не проти, але треба йти на зустріч. Бо якщо найближчим часом ситуація не зміниться, волинянам доведеться їздити в обласний центр поза межами області – у Рівне».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити