image
 |  5 2 Липня 2020 | 21:39

Pfizer провела успішні тести вакцини від COVID-19 на людях: акції біотехгіганта подорожчали

Акції Pfizer, однієї з найбільших біотехнологічних компаній світу, підскочили відразу на 6%. Це сталося після того, як підприємство повідомило про позитивні результати ранньої стадії клінічних випробувань вакцини від коронавірусу на людях.

Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на Markets Insider.

Так звана фаза ½ продемонструвала, що вакцина не токсична і запускає імунну реакцію, яка готує організм до протидії вірусу.

У дослідженні вакцини від COVID-19 Pfizer взяли участь 45 осіб віком від 18 до 55 років. Учасники отримали 10, 30 чи 100 мікрограм вакцини BNT162b1. 24 із них отримали по дві ін’єкції з двома різними дозами експериментальної вакцини з різницею у 21 день. І саме у цієї групи учасників був виявлений найбільший рівень антитіл. У частини учасників після введення другої дози вакцини підвищилася температура. Така реакція була очікуваною та головне, що у добровольців з'явилися ті ж антитіла до коронавірусу, що і у перехворілих на COVID-19.

У Pfizer заявили, що в пацієнтів вироблялося у 1,8-2,8 разів більше антитіл, ніж у тих, хто виздоровів від коронавірусу. В учасників, які отримали одну дозу у 100 мікрограм, вироблялося менше антитіл.

Нас надихнули попередні результати клінічних досліджень вакцини BNT162b1. Ми плануємо розробку потенційних інноваційних вакцин і ліків. В умовах глобальної кризи у сфері охорони здоров’я, ми все ближче до реалізації своїх намірів, – зазначила докторка Катрін Янсен, яка очолює групу спеціалістів, які розробляють вакцину проти коронавірусу.

Pfizer співпрацює з німецькою біотехнологічною фірмою BioNTech над розробленням вакцини BNT162b1. Препарат знаходиться на стадії розробки і ще не затверджений для комерційного розповсюдження.

Якщо вакцина Pfizer і BioNTech від коронавірусу виявиться ефективною і її запустять в масове виробництво, компанії планують виготовити до 100 мільйонів доз до кінця 2020 року, і, ймовірно, понад 1,2 мільярда доз до 2021 року.

Потенційна вакцина Pfizer від коронавірусу є однією із головних на ринку, до якої прикута увага світу. Іншими біотехнологічними компаніями, які беруть участь в гонці за лідерство в розробленні ефективної вакцини від COVID-19 є Moderna, Gilead і Novavax.

Акції вищеназваних фірм неоноразово зростали в ціні в останні місяці після новин про чергові успіхи в розробленні вакцини. Адже інвестори, як і весь світ зацікавлений в дієвому препараті, який допоможе протистояти і небезпечному захворюванню, і глобальній економічній кризі.

Станом на 18:00 за київським часом четверга, 2 липня 2020 року, ціна акції Pfizer становить 34,46 долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від COVID-19 у вигляді назального спрея або інгалятора може бути ефективніше уколів, – англійські вчені

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити