image
 |  2 10 Вересня 2021 | 13:01

Під Києвом планують розмістити тисячі біженців з Афганістану

3 тис. біженців з Афганістану можуть розмістити на Київщині. Ідеться про Бучанську колонію №85 та Ірпінський виправний центр №132 в селищі Коцюбинське.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив у листі до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, пишуть "Українські Новини".

Розміщення біженців у цих приміщеннях можливе після перепрофілювання їх під пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства або пункти тимчасового розміщення біженців. І після капітального ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Афганістану вилетів перший літак міжнародного рейсу: серед пасажирів — українці

У цих установах можна розмістити приблизно 1,5 тис. осіб із розрахунком 4 кв. м на одного біженця. Їх обрали через можливість швидкого переоснащення з мінімальними витратами. Також важливим була наявність на території будівель, пристосованих для медичного обслуговування, соціальної реабілітації, з мережами водо-, тепло- й електропостачання, мережами телекомунікацій.

Також важливе значення має розміщення біженців ближче до посольств і консульських установ Республіки Афганістан.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити