image
 |  2 1 Лютого 2020 | 18:52

Під обстрілом біля Новотошківського загинула бойовий медик

У зоні проведення операції Об'єднаних сил внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ загинула старший бойовий медик механізованої роти, сержант Клавдія Ситник. 

Про це інформує пресцентр командування ОС, повідомлення 93 ОМБр у Facebook 

Деталі: За даними штабу, під час доставки медикаментів на позиції українських військових жінка потрапила під ворожий обстріл та отримала множинні осколкові поранення, несумісні з життям.

Інцидент стався 1 лютого внаслідок обстрілів з боку бойовиків по позиціях українських захисників поблизу Новотошківського.

За повідомленням військових, Ситник загинула від наскрізного уламкового поранення у грудну клітину зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Під час обстрілу жінка була у засобах захисту. 

Дослівно: "У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряду було вбито нашого медика", - зазначили у 93 ОМБр. 

Клавдія Ситник народилася 25 лютого 1986 року у смт. Зачепилівка на Харківщині, де постійно проживала, закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером за освітою, проходила практику на "швидкій допомозі".

У лютому 2017 року призвалася на військову службу у Зачепилівському військкоматі й уклала трирічний контракт зі Збройними Силами. Служила у 54-й окремій механізованій бригаді, а у жовтні 2019  року перейшла до 93 ОМБр. 

У Ситник залишилася донька Юлія 2008 року народження, батько, мати та молодша сестра, яка має інвалідність. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити