image
 |  0 21 Березня 2018 | 06:31

Підготовка до замаху, повалення конституційного ладу, змова з ватажками ДНР - подання ГПУ на Савченко

Позафракційного народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.
Про це йдеться у поданні генпрокурора Юрія Луценка до Верховної Ради на надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.
Текст подань опублікував народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко у Facebook, - пише Gazeta.ua.
"Савченко Надія Вікторівна, будучи радикально налаштованою особою... з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні... вступила у змову з Рубаном В. В (керівник центру "Офіцерський корпус". - Gazeta.ua), Захарченком О.В, Тимофєєвим О. Ю (ватажки ДНР. - Gazeta.ua)", - йдеться у тексті.

Далі по тексту Савченко інкримінують ч. 1 ст. 109 КК України - "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади".
У ГПУ заявляють, що у листопаді 2017-го у Макіївці, Горлівці і Донецьку Савченко "підшукала та придбала необхідні знаряддя для вчинення злочину - вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини і пристрої".
Також прокуратура інкримінує нардепу "змову з групою осіб".
"Савченко Н. В вчинила готування до посягання на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, керівників політичних партій", - вказують у поданні.

Також в документі йдеться про "готування до терористичного акту".
Всі три подання підписані генпрокурором.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити