image
 |  7 6 Квітня 2021 | 17:54

Підлеглі мера Нововолинська лобіюють скандальне будівництво (ВІДЕО)

Секретар Нововолинської міської ради Олена Шаповал відмовилася приймати проєкт рішення від фракції ВО "Свобода" щодо розірвання договору оренди землі, де планується будівництво, проти якого виступають мешканці прилеглих будинків. 

"Назріває конфлікт. Мешканці буд 33,35 бульвар Шевченка, проти будівництва будинку під їх вікнами. Нова влада - дивіться самі", - написав у соцмережі facebook голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" в Нововолинській міській раді Андрій Бадзюнь.

Річ в тому, що мешканці виступають проти будівництва нового житлового комплексу на бульварі Шевченка. Зокрема, зазначають, що у прилеглих будинках є тріщини і нового будівництва стіни не витримають. Будинок переніс вибух газу та скріплений решітками.

Аби підтримати людей фракція ВО "Свобода" у Нововолинській міській раді винесла проєкт рішення щодо розірвання договору по даній земельній ділянці, де планується будівництво. Проте, секретар міськради Олена Шаповал розповіла, що цей проєкт рішення їм не підходить.

"З цією бумажкою можна в туалет сходити.. Ви не можете всяку єрість виносити", - відповіла підопічна Бориса Карпуса.

Секретарка також відмовилася розглянути цей проєкт рішення на земельній комісії, аби його доопрацювати та доповнити для того, щоб винести на наступну сесію міської ради.

Як бачимо провладна більшіть Нововолинської міськради на чолі з мером Борисом Карпусом всіляко підтримує будівництво на бульварі Шевченка та не зважає на звернення мешканців.

"Перед вами сидить пані секретар, голова земельної комісії, депутати. Вони декларували на виборах до міської ради будь-яку допомогу від своєї більшості для громадян нашого міста, казали, що будуть розбиратися з діяльністю попереднього скликання міської ради. На сьогоднішній день мене дуже цікавить питання: За кого ця більшість? Чи вони виконують всі свої заклики, про які казали перед виборами? Якщо більшість міської ради за вас (ред. мешканців будинків) і проти влади, котра була попередньо, то вони зараз мають допомогти скласти правильний проєкт рішення та правильно організувати питання розірвання договору оренди землі із забудовником", - наголосив член постійної комісії з питань земельних відносин, голова Нововолинської міської організації ВО "Свобод" Ігор Тимощук

Нагадаємо, що майже місяць тому, в Нововолинську на бульварі Шевченка самовільно порізали дерева у сквері, аби звести будинок. На той час, представники міської влади всіляко заперечували факт будівництва, проте історія набула нових обертів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити