image
 |  2 22 Грудня 2017 | 09:25

Підписані додаткові угоди за програмою «Польща-Білорусь-Україна»

Програмою Транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» користуються 4 польські воєводства, 4 білоруські та 6 українських областей.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
У столиці Підкарпатського воєводства – Ряшеві (Rzeszów) підписано три перші угоди про додаткове фінансування проектів із євросоюзної програми Транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».
Підкарпатські ґміни Соліна і Загір’я (Zagórz) разом із партнерами з України реалізуватимуть інвестицію євросоюзної програми.
Проект «Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в українському районі Добромиль та у польській ґміні Загір’я» передбачає, наприклад, побудову каналізації, - сказав бургомістр Ернест Новак: Ми подали спільний проект вартістю майже півмільйона євро і в рамках цього проекту з польського боку ми будуємо 27 кілометрів санітарної каналізаційної мережі, а з українського боку ми модернізуємо колектор очищення стічних вод і збудуємо 4 кілометри санітарної каналізації.

А інший проект, що його реалізують ґміна Соліна та українське село Свидниця, передбачає охорону води в Солінському озері та лікувальної води на українському курорті. Віце-міністр розвитку Адам Гамрищак наголосив, що ці проекти підвищують туристичну привабливість Карпат з обох боків кордону: «Вони також сприяють збереженню історичної та культурної спадщини і поліпшенню освіти».
Третій проект, який отримає додаткове фінансування, сприяє проведенню проекологічних заходів і надасть кошти на створення центрів роботи з молоддю у польському Місці П’ястів та у містечку Сколе.
Загальний бюджет євросоюзної програми Транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» становить 183 мільйони євро. Нею користуються 4 польських воєводства, 4 білоруські та 6 українських областей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити