image
 |  5 3 Березня 2023 | 16:16

Підполковник СБУ виявилася "фанаткою" Лукашенка, Януковича і "русского мира"

Державне бюро розслідувань оголосило підозру підполковниці Служби безпеки України в Рівненській області.

Вона виправдовувала російську агресію та поширювала фейки кремлівської пропаганди, - повідомила пресслужба ДБР, - пише ВолиньUA.

За даними слідства, офіцерка активно продукувала меседжі російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема вона переконувала, що війна в Україні вигідна насамперед Сполученим Штатам Америки.

Також фігурантка стверджувала, ніби саме через Україну, а не через Росію Європа потерпає від санкцій і підвищення тарифів.

"У розмовах службовиця захоплювалась політикою Лукашенка (самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. – Gazeta.ua) та шкодувала, що Янукович (президент-втікач Віктор Янукович. – Gazeta.ua) покинув країну 2014 року. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні Росії через те, що не визнала "автономними" Донецьку та Луганську області", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бундестазі назвали Меркель відповідальною за війну в Україні через блокування її вступу в НАТО

Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже "вони прийняли рішення їх захищати", а українських військових звинувачує у постійних""провокаціях".

Також фігурантка намагалася представити російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі на Донеччині як "нагнітання обстановки", додала пресслужба СБУ.

Окрім того, українка заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької атомної електростанції в Енергодарі.

Жінка проходила службу в СБУ з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла.

"Наразі її відсторонили від займаної посади, перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування прийметься рішення щодо її подальшого звільнення", – додали в ДБР.

Фігурантці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити