image
 |  4 21 Березня 2019 | 15:49

Підприємець хоче стягнути з бюджету Луцька майже 3 мільйони гривень

Луцький підприємець має намір стягнути з бюджету міста понад 2,8 млн гривень.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Директор ПП «Ельба УА» Костянтин Пастухов заявив про намір продати місту встановлену ним парковку. За його словами, він витратився на відповідне обладнання та боларди на суму, яку оцінює у близько 2.8 млн гривень.

Хоча парковка, встановлена у Старому місті, так і не запрацювала з 2015 року. За словами директора «Ельба УА», причиною цього є ставлення міської влади, а не його безгосподарність. Костянтин Пастухов заявив, що йому перекрили Кафедральну, а ремонту вулиці Драгоманова так і не відбувся.

Хоча підприємець і запевняв, що виконав усі зобов’язання, комунальники мають трохи іншу думку з цього питання. Коли підприємець спробував запустити паркову, виявилося, що встановлені саморобні боларди пошкоджують автомобілі. За попередньою оцінкою комунальних служб, він вклав у парковку не більше 1,5 млн гривень, хоча вимагає удвічі більшу суму.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку спіймали водія з цілим «букетом» порушень

Депутат-свободівець Андрій Білан повідомив, що дана проблема щодо функціонування парковки виникла не вчора і не сьогодні, а вже існує декілька років. Через те, що вона не запрацювала страждають жителі «Старого міста» та підприємець, який вклав свої кошти в обладнання. Нині парковка ж є більш доповненням інфраструктури «Центраного ринку», який псує туристичну привабливість цієї частини міста. 

За підприємця спробував заступитися депутат Андрій Козюра. Втім депутатська комісія вирішила дати 2 тижні на вивчення питання щодо вартості устаткування парковки та доцільність передачі на баланс міста. 

Слід додати, що інша парковка підприємця на вулиці Сенаторки Левчанівської теж не працює.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити