image
 |  1523 12 Серпня 2024 | 11:23

Підприємець намагався виїхати в Польщу через волинський пункт пропуску

Підприємець намагався виїхати в Польщу через «Устилуг» із підробленими документами. План чоловіка провалився, тому тепер він заплатить 51 тисячу штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду, пишуть Волинські новини, повідомляє  "ВолиньUA".

У листопаді торік Євген Ш. замовив у невстановленої особи документи, які надавали право виїхати за кордон у період воєнного стану. Йдеться про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії № 2486.

Для цього спритник надав особисті дані, а згодом отримав «замовлення» на руки. Наприкінці січня цього року чоловік намагався виїхати до Польщі через пункт пропуску «Устилуг». Він надав прикордонникам куплені документи, але вони вгледіли підробку.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся. Як зазначив, в інтернеті знайшов контакти особи, яка надавала послуги з виготовлення документів для виїзду за кордон військовозобов`язаним чоловікам. Через деякий час отримав їх «Новою поштою». Хотів потрапити за кордон, але був затриманий.

Про обвинуваченого відомо, що він – приватний підприємець, не судимий, кримінал вчинив вперше, на роботі характеризується позитивно. Суд також врахував його систематичну участь у забезпеченні життєдіяльності країни в умовах війни.

У підсумку Євгена Ш. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

За сукупністю кримінальних правопорушень чоловікові призначили штраф у розмірі 51 тисячу гривень. Крім того, він сплатить майже 4 тисячі за експертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині діє гумкоридор для повернення українців з окупованих територій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити