image
 |  31 16 Грудня 2022 | 23:31

Підприємства екснардепа з Волині позбуваються своїх білоруських партнерів

Волинські підприємства агропромислової групи «Пан Курчак», пов’язані з колишнім народним депутатом України Сергієм Мартиняком і його бізнес-партнером білорусом Сергієм Горлачем, позбуваються білоруських засновників у структурі бізнесу.

Про це йде мова у журналістському розслідуванні "Сили правди".

Ще в квітні цього року засновником Товариства з обмеженою відповідальністю «Дойчеагротех», яке займається торгівлею сільгосптехнікою, було підприємство «Скайленд плюс», а кінцевим бенефіціаром – Сергій Горлач. Із введенням економічних обмежень щодо російського і білоруського бізнесу в Україні, фірму перереєстрували на ТОВ «Ріст-Н» і Сергія Мартиняка. Власне «Скайленд плюс» до літа 2022 теж належало Сергію Горлачу, а нині це активи товариства «САС Холдинг» з Варшави.

ТОВ «Вудленд Україна», що спеціалізується на лісозаготівлях і лісопереробці та належить до тієї ж агропромгрупи «Пан Курчак», ще у вересні цього року належало Мартиняку і Горлачу, а нині єдиним бенефіціаром підприємства є племінниця Сергія Мартиняка Богдана Кварцяна.

Змінило засновників й інше підприємство Мартиняка – «БКМ-Україна», яке складало у Луцьку тролейбуси білоруського автовиробника «Белкомунмаш» та реалізувало їх в Україні за кошти кредитів ЄБРР. Восени цього року Відкрите акціонерне товариство «Керуюча компанія холдинга «Белкомунмаш», якому належало майже 25% статутного капіталу, вивели з числа засновників «БКМ-Україна».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити