image
 |  2 7 Липня 2021 | 23:07

Підприємства на Волині боргують зарплату працівникам понад 17 мільйонів 861 тисячу гривень

Волинські підприємства державної та комунальної власності боргують своїм працівникам понад 17 мільйонів 861 тисячу гривень.

Про це повідомляють в державній службі України з питань праці.

Станом на 5 липня, найбільшим боржником є «Волинський облавтодор». Державне підприємство не виплатило зарплату 537 працівникам, а це – 7 мільйонів 493 тисячі гривень. Боргують в облавтодорі заробітну плату ще з січня 2021 року. Тоді сума була меншою — 2 мільйони 814 тисяч. Звідки взялася заборгованість підприємство фахівцям Держпраці поки не пояснило.

Серед боржників – державне підприємство «Волиньвугілля», яке через недостатнє фінансування з бюджету протягом 27 місяців не виплачує зарплату 598 працівникам. Його борг становить 6 мільйонів 979 тисяч гривень.

На ДП «Шахта №1 «НВ» у зв'язку з недофінансуванням не платять зарплату впродовж трьох місяців. 26 працівників не отримали понад 76 тисяч гривень.

Не розрахувались з працівниками й на комунальному підприємстві електротранспорту. За місяць тут заборгували працівникам 2 мільйони 261 тисячу гривень.

Не розрахувалися за червень з медиками Волинської обласної психіатричної лікарні. Тут не виплатили 864 тисячі гривень.

На ДП «Дослідне господарство «Перемога2 26 працівникам боргують за місяць 96 тисяч гривень.

Заборгованість перед працівниками є й в іншого дослідного товариства ДП «Дослідне т-во Перше травня». 17 працівників не отримали за червень 58 тисяч гривень.

За місяць 34 тисячі заборгувала працівникам Волинська обласна стоматологічна поліклініка у зв'язку з недостатньою кількістю коштів через зменшення об'ємів наданих послуг.

Загалом станом на 5 липня волинські підприємства різної форми власності боргують своїм працівникам понад 32 мільйони 744 тисячі гривень. Заробітну плату недоотримали 2 тисячі 305 працівників повідомляють в державній службі з питань праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Теремно Хліб» системно ухиляється від сплати податків до бюджету Луцька, – мер

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити