image
 |  121 4 Лютого 2024 | 16:22

Підрахували, яка кількість українців повернеться з-за кордону після закінчення війни з рф

Більше половини українських біженців планують повернутися з-за кордону до України.

Більшість із тих, хто повернувся до України, хоче залишитися. Лише 7% планують виїхати знову, свідчать результати дослідження "Вокс Україна".

Станом на липень-серпень 2023 року, 63% тих, хто виїжджав за кордон, уже повернулися. Із тих, хто залишився за кордоном, 64% опитаних планують повернутися в Україну.

"Наявність батьків та/чи дистанційної роботи в Україні, а також краща безпекова ситуація виявилися значущими факторами "тяжіння", тоді як матеріальні труднощі за кордоном слугували вагомим фактором "виштовхування" з країн перебування", - йдеться у результатах дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали на хабарі у 35 тисяч доларів: судитимуть депутата Волиньради

12% опитаних отримали від української влади інформацію, яка вплинула на їхнє рішення повернутися, і цей фактор справді суттєво впливає на ймовірність повернення.

Причому, 53% українців знайшли роботу за кордоном.

"9% із них працюють онлайн на українські компанії, а третина - у країні перебування. Водночас 28% працевлаштованих кажуть, що їхня робота за кордоном є менш кваліфікованою, ніж в Україні", - сказано у дослідженні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити