image
 |  5 3 Грудня 2018 | 18:52

Підстав для заборони маршрутці №251 їздити центром Луцька не було, – Волинська ОДА

У Луцьку заборонили їздити центром міста маршрутці №251. У Волинській ОДА розповіли, що підстав для такого рішення – не було. 

Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь

Нагадаємо, на сесії Луцькради від 29 листопада маршрутці «Луцьк-Підгайці» заборонили їздити вулицями Богдана Хмельницького, Парковою та проспектом Волі. 

Лучан по-різному реагують на цю заборону. 

«Як це – людям, які добираються до роботи, Луцькводоканал, автодор, школа, люди, які кожен день відвозять і привозять дітей?», – запитує лучанка Ольга Федосюк. 

А житель міста Олександр Сахнюк зауважив, що особисто йому це не заважає, навіть навпаки: маршрутка буде менше зупинятися, і, відповідно, швидше їздити. 

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов розповів: міжміські автобуси завантажують центр міста та псують екологію. 

«У нас є рішення міської ради від липня 2007 року, де встановлено заборону проїзду по центральних вулицях автобусів міського і міжміського сполучення», – каже посадовець. 

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Наталія Остапкович каже, що міська рада погодила 251-ий маршрут центральними вулицями міста. 

«Укладено з ним договір терміном на п'ять років. Видано усі дозвільні документи: договір, дозвіл, розклад, паспорт маршруту, згідно якого передбачено курсування автобусу на центральних вулицях міста Луцька», – зазначила Наталія Остапкович. 

Перевізник Ігор Голубович розповів, що вартість проїзду по місту нині становить – 5 гривень, за містом з 1 грудня 2018 – 7 гривень. 

«Якщо нас знімуть з (проспекту, – ред.) Волі, нам не рентабельно буде їздити, може оставимо три-чотири частини; якщо у нас не буде за що заправити машину, на запчастини, – ми їздити не будемо.

2 роки тому, коли ми виставлялися на маршрут 25, то враховували рентабельність із погодження місцевої влади. Якщо будемо їхати низом, то частина клієнтів відпаде».

«Це несе за собою вимушений проїзд на гривень 12, щоб продовжувати роботу на цьому маршруті, бо з кінця в кінець - 17 км», – додав Ігор Голубович. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку водій маршрутки 251 відмовився везти школярів із учнівськими квитками 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити