image
 |  0 4 Квітня 2020 | 18:20

«Підвези медика»: як лучани допомагають лікаpям? (ВІДЕО)

Понад дві тисячі людей об’єднує група «Підвези медика» у Луцьку. Її учасники у Вайбері повідомляють про потребу дістатися до роботи у лікарні, поліклініки, поліцію, пожежну частину.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Водії групи надають транспортні послуги безплатно. Студент, ініціатор створення групи «Підвези медика» Андрій Шелестовський домовляється підвезти лучанку до лікарні. 

Ініціатор створення групи «Підвези медика» Андрій Шелестовський:

- Ми безкоштовно заберемо її від дому по маршруту, куди потрібно.

Андрій Шелестовський каже: у Вайбері учасники групи повідомляють звідки їх потрібно забрати, куди підвезти. Водії відгукуються допомогти безплатно. Також автомобілісти вказують маршрут і час, коли їхатимуть, медпрацівники зголошуються. Андрій Шелестовський приїхав забрати пасажирку з одного з житлових мікрорайонів Луцька.

- Ви бачили, що у нас в групі є умови: потрібно мати маску, антисептик і рукавички. Дякуємо, що виконуєте ці умови.

Ярослава Москалюк каже: їй потрібно дістатися до обласної лікарні, нині громадський транспорт не ходить, тому звернулася до волонтерів-водіїв групи «Підвези медика».

Учасниця групи «Підвези медика» Ярослава Москалюк:

- Я студентка Луцького базового медичного коледжу. Мені сьогодні потрібно було дістатися в обласну клінічну лікарню. Я дізналася у від подруги про цю групу у Вайбері і змогла скористатися. Я думаю, що проблема є велика для медичних працівників, для працівників продуктових магазинів.

Андрій Шелестовський розповів, що спочатку підвозив родичів і знайомих, серед яких багато медпрацівників. Згодом, каже, зрозумів, що проблема транспортного сполучення стосується багатьох.

Ініціатор створення групи «Підвези медика» Андрій Шелестовський:

- Маршрутний транспорт не рухається у цих напрямках до сіл, тому доводиться їздити недобрими дорогами до сіл, привозити у лікарні.

Група у Вайбері «Підвези медика» об’єднує близько двох тисяч людей: це переважно працівники лікарень, поліції, пожежники і водії, які можуть безплатно підвезти на роботу і з роботи, розповів водій-волонтер групи Валентин, який не назвав прізвища.

Водій групи «Підвези медика» Валентин:

- Лікарів в більшості з обласної лікарні і з Луцька, і з Ківерець до обласної лікарні, міської. Без проблем. Треба допомагати людям.

Група «Підвези медика» у Луцьку існує більше двох тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики Волинської інфекційної лікарні просять допомогти з придбанням багаторазового захисного одягу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити