image
 |  2 6 Квітня 2020 | 23:03

Підвищення зарплат медикам, які борються з covіd-19, уряд зобов`язаний фінансувати з держбюджету, – депутат Волиньради

Додаткові витрати на підтримку медиків, які стоять на передовій у боротьбі з covid-19, уряд зобов`язаний фінансувати з держбюджету, оскільки Бюджетний кодекс забороняє здійснювати впродовж бюджетного періоду видатки на фінансування бюджетних установ одночасно з різних бюджетів.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради, голова бюджетної комісії Волиньради Михайло Імберовський.

"Останнім часом в ЗМІ читаю багато інформації щодо того, що додаткові витрати на підтримку медиків, які стоять на передовій у боротьбі з covid-19, Уряд пропонує «повісити» на місцеві бюджети.

Проаналізував відповідні заяви і хотів би, як завжди, щоб ми керувалися лише чинним законодавством!

Адже є такі Закончики, як про державний бюджет, Бюджетний кодекс і інші, де сказано, що видатки на медицину фінансуються з державного бюджету!!!" – йдеться в дописі.

А, відповідно, як зазначає Михайло Імберовський, і на підвищення зарплат також мають фінансуватись з держбюджету.

"Так, по-перше, згідно з пунктом 2 статті 85 Бюджетного кодексу, забороняється здійснювати впродовж бюджетного періоду видатки на фінансування бюджетних установ одночасно з різних бюджетів.

По-друге, главою 14 Бюджетного кодексу України передбачено розмежування видатків між бюджетами. Фінансування можливе лише за умови прийняття окремих місцевих програм!!!" – додає голова бюджетної комісії Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доплати медикам за лікування хворих на коронавірус уряд перекладає на місцеві бюджети (ДОКУМЕНТ)

"Отже, вважаю, що нам усім потрібно керуватися повідомленнями з офіційних джерел, які і долучаю до допису! 

МЕДИКАМ ДОСТОЙНУ ВИНАГОРОДУ!!!

У ВОЛИНЬРАДІ МИ ЗА ЦИМ СТЕЖИТИМЕМО І ОБОВЯЗКОВО ПІДТРИМАЄМО НАШИХ ЛІКАРІВ!" – резюмує Михайло Імберовський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити