image
 |  11 7 Лютого 2023 | 18:13

Підземелля захищають лучан від росіян під час повітряних тривог як колись захищали від набігів орди, - депутат

Луцькі підземелля захищають лучан від росіян під час повітряних тривог як колись захищали наших предків від набігів орди.

Про це у інтерв'ю розповів депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Війна зупинила реалізацію багатьох проєктів. Відкладено відкриття підземелля під вежею Чарторийських. Кількість гостей Старого міста суттєво впала. У 2022 році було не до туризму. Але луцькі підземелля навіть у 21-му столітті виконують свою захисну функцію. Колись вони захищали лучан від навали татар і інших ворогів. А тепер захищають від росіян під час повітряних тривог", - зазначив депутат.

Андрій Білан додав, що попри навалу московитів, життя не зупиняється. 

"У минулому році на Замковій площі з’явилася кав’ярня на колесах. Я спілкувався з цим молодим підприємцем. Він розповів, що спочатку хотів взяти в оренду приміщення. Але побоявся, що було мало клієнтів. Зараз до цієї міні-кав’ярні стоять черги. Там навіть показували фільми. Приємно, що є такі люди, які працюють і з оптимізмом дивляться у майбутнє".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити