image
 |  0 28 Червня 2019 | 17:12

Пішли на поступки: Росія відновить поставки скрапленого газу в Україну

Міністерство економічного розвитку РФ у повному обсязі задовольнило заявки компаній «Роснефть» і «Лукойл» на поставку скрапленого газу в Україну протягом липня.

Як повідомляє «Економічна правда», такі заяви заяви трейдерів оприлюднив enkorr.

«У випадку з «Роснефтью», її квота на липень повністю відповідає тому, що передбачено в дозволі ФСТЕК», – повідомив співрозмовник.

Нагадаємо, що за наявною інформацією, квота становить 43 тис. тонн.

Очікується, що компанія «Укренерджі», яка є постачальником ресурсу «Лукойлу», чекає на липень поставку 15 тис. тонн.

Крім того, російські держоргани в повному обсязі задовольнили заявки казахських виробників на транзитні поставки ЗВГ в Україні.

«Обсяг транзиту очікується на рівні 30-35 тисяч тонн», – повідомило знайоме з ситуацією джерело. За його словами, йдеться про обсяг «Тенгизшевройл».

На думку учасників ринку, конфігурація затверджених на липень поставок повністю забезпечить потреби України в імпортному ЗВГ.

Читайте також: В Україні розглянуть призупинення участі української делегації у ПАРЄ

Водночас є побоювання, що через ремонтні роботи на Локосовском ГПЗ «Лукойлу», може скоротитися постачання ЗВГ компанією в Україну.

Нагадаємо, що цей ГПЗ є основним постачальником широкої фракції легких вуглеводнів для Пермського НПЗ компанії, з якого здійснюються відвантаження на адресу «Укренерджі».

При цьому обсяг дозволеного експорту коригується російським міністерством щомісяця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити