image
 |  4 29 Травня 2019 | 23:30

Пішли на рекорд: через волинську митницю до Польщі пропустили бурштин на 54 мільйони

Вдруге за тиждень польські прикордонники на пункті пропуску «Дорогуськ», який межує з волинським «Ягодином», затримують нелегальні вантажі бурштину. Цього разу партія виявилась рекордною – понад 400 кілограмів, загальною вартістю близько 8 мільйонів злотих (~ 54 млн гривень).

Про це повідомляє офіс митно-фінансової служби в Любліні, - пишуть Волинські Новини. 

Контрабанду виявили співробітники Державної податкової адміністрації при перетині кордону в м. Дорогуськ. Повідомляється, що це рекордна партія бурштину, яку затримали на польському кордоні за декілька років.

Працівники одного з департаментів митниці при перетині кордону направили вантажівку на рентген і при обшуку між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі офіцери виявили 400,45 кг бурштину, який водій намагався контрабандним шляхом провезти в Польщу без сплати податків.

В мішках був як сирець, так і якісні оброблені зразки – рідкісні та великі. Водій транспортного засобу, громадянин України, стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж і всіляко заперечував свою провину. Триває слідство.

Як повідомляють польські митники, це рекордна партія бурштину, затримана за останні роки польською митницею і казначейською службою. Для порівняння, за весь 2018 рік офіцери Люблінської митниці та казначейства завадили контрабанді 460 кг бурштину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний «сонячний камінь»: розповіли про обшуки на Волинській митниці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити