image
 |  11 19 Листопада 2022 | 12:53

Після демаршу Шевченка про вихід із НОК заявили Суркіс і Шуфрич

Екстренер збірної України Андрій Шевченко відмовився від посади віцепрезидента олімпійського комітету "через склад учасників". Головою НОК переобрали Вадима Гутцайта, серед його представників були також Григорій Суркіс і Нестор Шуфрич.

Про це пише Фокус.

Колишній тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко відмовився працювати в Національному олімпійському комітеті. За словами Шевченка, Україна платить за свободу безмежно високу ціну — життям своїх громадян, тож треба бути гідними їх. Про це ексфутболіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Шевченко пояснив, що в найважчий час в історії України він був би радий допомогти всім, чим може заради спільної перемоги. Але водночас не може залишитися в НОК за його поточного складу.

"Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися у складі НОК за такого складу", — пояснив Шевченко.

За його словами, Україна "платить за свободу безмежно високу ціну життям найкращих українців. І ми повинні бути гідними їх".

Напередодні Андрія Шевченка було обрано віцепрезидентом НОК. Президентом переобрали Вадима Гутцайта. Чинний голова НОК отримав 83,6% голосів, а переможець Токійської олімпіади Жан Беленюк набрав 14,97% голосів.

До складу НОК також увійшли:

Григорій Суркіс;

Нестор Шуфрич;

Олександр Усик;

Марина Бех-Романчук;

Лілія Подкопаєва та ін.

Після резонансної заяви Шевченка Григорій Суркіс і Нестор Шуфрич написали власні заяви на ім'я президента НОК Вадима Гутцайта та повідомили про вихід із НОК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатора скандальної вечірки у клубі Луцька звільнили з посади радника

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити