image
 |  0 15 Листопада 2023 | 09:52

Після співпраці з росією ліваки з Прямої дії організували антифаріонівську істерику

Студентський мітинг перед Львівською політехнікою з вимогою звільнення Ірини Фаріон організувала ліва організація "Пряма Дія".

Про це повідомляє профспілка "Пряма Дія", яку створили студенти Київського національного університету ім. Шевченка, які об'єднані лівими поглядами, на своїй сторінці у facebook, - пише varianty.lviv.ua.

Мітинг з вимогою звільнити з посади викладачку НУ "Львівська політехніка" Ірину Фаріон, який сьогодні відбувся у Львові, організували представники Незалежної студентської профспілки "Пряма дія" та ГО "Українські студенти за свободу" (громадська організація, яка захищає, популяризує та лобіює ідеї лібертаріанства в Україні).

Учасники мітингу звинуватили Фаріон у ксенофобських поглядах через її висловлювання про російськомовних військових.

Зазначимо, що "Пряма Дія" співпрацювала з головою Всеукраїнської незалежної профспілки "Захист праці" Олегом Верником, який у 2002 році балотувався до Верховної Ради 4 скликання від Комуністичної партії робітників і селян за мажоритаркою, проте не пройшов. Зокрема, у 2012 році "Пряма Дія" та профспілка "Захист Праці" разом взяли участь в акції на 1 травня та поклали квіти до пам'ятника Леніну. Також Верник відомий співпрацею з львівською лівою організацією Автономний Опір.

Крім цього, Олег Верник разом з міністром освіти часів Віктора Януковича Дмитром Табачником видав книгу "Західні виборчі системи: міфи, геополітика і права людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині на будівлі досі висить серп і молот

Також один із засновників незалежної студентської профспілки "Пряма дія" Андрій Мовчан під час інтерв'ю 2011 року "Пряма дія: Це анархія з побіленими бордюрами, про яку ми мріємо" сайту Molotoff.info розповів й про співпрацю його організації з російськими рухами.

"Ми маємо прекрасні міжнародні контакти і підтримуємо зв'язок із студентськими ініціативами із різних країн світу. Насамперед, це Росія. Зараз в десяти російських містах місцева молодь також організовує "Пряму дію". Нарешті росіяни повчаться на українському досвіді, якого, на жаль, у них немає", – зазначив він.

Натомість Ірина Фаріон назвала це черговою провокацією проти неї, а керівництво вишу заявило, що воно не несе відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити