image
 |  241 3 Лютого 2024 | 19:18

Письменниця з Володимира отримала відзнаку «БараБуки» за книжковий дебют

Минулого четверга в Центральній міській дитячій бібліотеці Києва відбулося вручення нагород від лабораторії дитячого читання “БараБука”. На події відзначили найкращі книжки для родинного читання, про що розповіла журналістка УП.Культура Анастасія Большакова, - пише Слово правди.

Цього року “БараБука” святкує свій ювілей – 10 років. З цієї нагоди укладачки розширили довгі списки нагороди до ста назв, а короткі – до 50.

Це не єдина зміна у “Топах БараБуки”. Крім видань для наймолодших, поетичних збірок і книжок-картинок, збірок оповідань, науково-популярних видань та фентезі, спецвідзнаками нагородили низку видавництв, які підтримують українських авторів.

“Видавати світові бестселери значно менш ризиковано, ніж вкладати кошти й час у неперевірені ринком рукописи. Тож ми взяли й буквально порахували сміливців і патріотів за 10 років: у яких видавництвах виходили книжки відзначених нами авторів? ” – розповіла засновниця БараБуки, письменниця Таня Стус.

Редакція «Слова правди» особливо уважно стежила за цією подією, адже для участі у ній поїхала і наша журналістка Віталіна Макарик. Ми щиро раділи за колегу, коли повернулась вона зі столиці із нагородою. Поряд з іменитими видавцями вона отримала відзнаку у номінації «Дебют року в прозі» за свою вже відому читачам книгу “Кеди в небі”, яка вийшла у «Видавництві Старого Лева»

“БараБука. Простір української дитячої книги” – проєкт підтримки дитячого читання, історія якого почалася в 2014 році з сайту про українську дитячу літературу для дітей та підлітків. До команди “БараБуки” входять літературознавиці, письменниці, методистки Лабораторії дитячого читання НЦ “Мала академія наук України”. З 2014-го щороку авторки та експерти порталу обирають найкращу літературу у сфері українського дитячого, підліткового й родинного читання різних жанрів і форматів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відзначив 80-річний ювілей професор, що народився на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити