image
 |  2 27 Серпня 2019 | 21:49

Пісня на ніч: «LETAY – Лицарю личить сталь»

Не так багато у світі речей, які для Людини найцінніші за все. За власні емоції, за власний комфорт. Можна багато від чого відмовитись задля захисту таких цінностей - насамперед, заради справжнього Кохання, і справжньої любові до Батьківщини. Насправді, залишаючи всі свої індивідуалістичні пріоритети, Людина стає міцним оборонцем Світу, яким вона його бачить.

 Новий трек LETAY «Лицарю Личить Сталь» на перший погляд присвячений Коханню. Втім, це почуття узагальнене до більш широкого трактування – переживань за долю свого народу та власної держави. Саме такий меседж запропонувала донести команда, яка створювала «лірик відео» синглу, яке виходить водночас з треком.

 Пісня написана рік тому і за цей час звучала на багатьох концертах та фестивалях. Врешті прийшов час її оприлюднити офіційно.

 Від самого початку музичний задум пережив багато трансформацій. Як каже Ілля «Letay» Резніков: «Остаточний варіант з’явився швидко, хоча перед тим була повністю інша версія музики, але мені вона не подобалась, так що я все повністю переробив. Кінцева деталь - оперний вокал в останньому приспіві, прийшла з наших «лайвів». Я придумав цю мелодію для нашої колишньої бек-вокалістки Ольги Курило (її вокальні здібності «провокували» на це) ще у 2017-му році - щоб з неї починати шоу в інтро, а вже потім вирішив використати це у «Лицарю Личить Сталь».

 Трек був спродюсований відомим українським музичним продюсером Віталієм Телезиним на його студії «211». Багато музичних рішень виникло вже під час роботи. Фактично пісня була готова вже навесні, але LETAY не поспішали з її випуском.

 Створюючи «лірик відео», проект вирішив вийти за межі поверхового тлумачення лірики. Резніков згадує: «Ідея тексту вимальовувалась поступово, спочатку я навіть не усвідомлював до чого прийду наприкінці. Врешті «Лицарю Личить Сталь - це про гідність, честь, і вміння прощати. Ідея відео спочатку мене навіть здивувала, але потім я зрозумів, що все сходиться. Ми весь час відпускаємо моменти з нашого життя і ідемо далі. Але те, що ми любимо, вирізано на нашій пам'яті».

 Набір українських архетипічних образів у відео, яке створено на пісню, доповнюється використанням унікального авторського шрифту «Рутенія», який спроектовано Василем Яковичем Чебаником, відомим українським каліграфом та книжковим графіком. Шрифт повертає графіку української абетки до справжньої допетрівської кирилиці - і, звичайно, це теж захист української ідентичності.

 Тому й абсолютно органічною стала дата виходу треку - 24 серпня, День Незалежності, яку ми, як можемо, кожен по-своєму мусимо цінити і оберігати!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити