image
 |  0 28 Серпня 2018 | 11:33

Пити чи не пити: Супрун розповіла про 8 склянок води

Пити 8 склянок чистої води щодня – це міф. Немає єдиної норми, на кількість впливає багато факторів.
Як говорить в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, невідомо звідки пішло твердження про 8 склянок води на день, більша частина цієї кількості рідини міститься у вже готових продуктах. Тобто коли людина вживає фрукти чи овочі, вона вже поповнює свій водний баланс. А те, що організму бракуватиме води, він повідомить відчуттями спраги.
Супрун зазначила, що немає єдиної норми споживання води. Це залежить від багатьох факторів – їжі, погоди, одягу, роботи кишківника, лактації та інше.
"Універсальна порада - пийте, коли ви відчуваєте спрагу. Організм здорової людини влаштований таким чином, що завжди дасть знати про потребу попити. Просто пам'ятайте, що коли займаєтеся спортом або вам дуже спекотно - то пити треба частіше", - каже міністр.

Гірше розрізняють сигнали про відчуття спраги діти та літні люди, тому їм потрібно нагадувати пити воду. До того ж, дітям потрібно вживати більше рідини через те, що вони більше рухаються.
Лікар може порадити більше пити, якщо цього потребує лікування, до прикладу, при інфекції сечовидільних шляхів або діареї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити