image
 |  4 14 Травня 2021 | 21:20

Пів тисячі сортів тюльпанів: «Волинська Голландія» відкрила сезон (ВІДЕО)

На Волині триває фестиваль квітів. Тюльпанові поля розташовані біля села Свидники Ковельського району. Тут – майже 500 різних сортів тюльпанів.

Про це розповіла «Суспільному» співорганізаторка фестивалю Тетяна Пашковська.

Рослини висадили у ґрунт восени, а зараз вони розцвітають. Скільки їх росте на полі, каже Тетяна Пашковська, підрахувати складно. Із її слів, усього на полі вже висадили декілька мільйонів тюльпанів.

«Щороку ми додаємо, приблизно, 200-300 тисяч нових цибулинок висаджуємо – від 30 до 50 новинок сортів», – зазначила співорганізаторка заходу.

На фестиваль квітів разом із чоловіком та сином приїхала ковельчанка Діана Сусь. Жінка зазначила, що обирають яскраві локації, аби зафільмувати їх на згадку. Додає: від фестивалю вся сім'я залишилася під враженням.

До тюльпанового поля в Ковельський район їдуть родинами та з друзями, каже відвідувачка заходу Тетяна Кубська. Приїхала сюди вперше, каже волинянка, а донька з чоловіком завітали на фестиваль вдруге.

«Дуже гарно тут – всюди квіти. Ми приїхали подивитись на таку красу», – зазначила жінка.

Зривати тюльпани відвідувачам забороняють. Торік фестиваль квітів відвідали орієнтовно 5 000 людей.

Свято квітів четвертий рік поспіль влаштовує одне з місцевих фермерських господарств, яке займається вирощуванням тюльпанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять відомих письменників України тиждень мешкатимуть у Луцьку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити