image
 |  4 27 Листопада 2018 | 22:01

Північноатлантична рада закликала РФ негайно звільнити українських моряків

Північноатлантична рада, основний орган прийняття політичних рішень у НАТО, звернулась до Росії із закликом без зволікань звільнити полонених українських моряків та віддати захоплені судна.

Про це повідомляє Європейська правда. 

Про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради, яка є у розпорядженні "Європейської правди". 

"Немає виправдання використанню Росією військової сили проти українських кораблів і службовців ВМС. Ми закликаємо Росію без зволікань звільнити українських моряків і кораблі, які вона захопила", - йдеться у заяві. 

Північноатлантична рада відзначає, що з огляду на застосування Росією військової сили проти України поблизу Азовського моря і Керченської протоки союзники НАТО закликають Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів і забезпечити свободу судноплавства. Вони також закликають до спокою і стриманості. 

Окремо Північноатлантична рада заявила про свою повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних водах. 

"Ми рішуче засуджуємо нелегальну і незаконну анексію Криму Росією, яку ми не визнаємо і не будемо визнавати. Будівництво Росією і часткове відкриття мосту у Керченській протоці є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України. 

НАТО підтримує Україну і буде й надалі надавати їй політичну і практичну підтримку в рамках існуючого співробітництва. НАТО продовжить стежити за ситуацією", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нічийого кордону ми не порушували», - українські моряки «провини» не визнають

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити