image
 |  2 31 Грудня 2019 | 16:02

Платити за газ будуть навіть ті, хто його не споживає: хто з діючих нардепів від Волині таке «наголосував»?

Із Нового року українцям доведеться платити за газ, навіть якщо взагалі не користувалися ним. Гроші стягуватимуть начебто за роботу інфраструктури: щоби кожен користувач міг у будь-який момент скористатися газом у своєму помешканні, необхідно постійно обслуговувати всю мережу. 

Як «ВолиньUA» уже інформувала, відповідні нововведення передбачені прийнятими законами «Про житлово-комунальні послуги» та «Про ринок газу», який вступив у дію 10 червня 2018 року. За цей законопроєкт свого часу проголосували і ряд нардепів із Волині, в тому числі й нардеп Ігор Гузь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вводять абонплату за воду та опалення, – чергове «покращення» від Гузя та інших волинських нардепів

Цікаво, що вже на найближчих парламентських виборах практично всіх, хто підтримав цей антинародний і антисоціальний законопроєкт, волинські виборці «викинули» зі стін парламенту.

Єдиним діючим нардепом від Волині, хто таке «наголосував», залишається обранець Володимир-Волинського округу №19 Ігор Гузь. Саме йому виборці за таку «новацію» і мають «дякувати».

Якими ж тепер будуть наслідки такого голосування?

Як пише "Вголос" із посиланням на “Оглядач”, розмір абонплати визначатимуть індивідуально. Так, середньомісячний обсяг споживання газу в кубометрах множитимуть на базовий коефіцієнт.

“За основу береться обсяг споживання газу протягом” газового року “. Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно протягом року”, – зазначили у пресслужбі Регіональної газової компанії. 

Відтак, для сім’ї з однією плитою та колонкою, яка використовує 170 кубометрів газу в рік або 14-15 кубометрів на місяць, щомісячний платіж за доставку становитиме менше, ніж 16 гривень. На рік це – додаткові майже 200 гривень.

Найцікавіше, що за доставку газу треба буде платити, навіть якщо ви не використовуєте газ в окремі періоди.

“У наступному році ваша плата за доставку буде скоригована відповідно до реальних обсягів споживання. Якщо газове обладнання, яке не використовується взагалі, і ви не плануєте цього в майбутньому, то вам варто розглянути можливість від’єднання від газових мереж з пломбуванням”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, загалом після введення абонплати, незалежно від того, витрачаєте газ чи ні, щомісяця доведеться платити фіксовану суму – від 12 до понад 100 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники розвезли бруд на одній із вулиць Луцька (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити