image
 |  2 12 Травня 2020 | 21:38

«Плівки Єрмака»: авторам викривального відео спалили мотоцикл та кинули в машину гранату (ФОТО, ВІДЕО)

У ніч з 11 на 12 травня невідомі підпалили транспорт авторам викривального відео у «справі Єрмака».

Автори скандального відео з участю брата голови Офісу президента Дениса Єрмака, Дмитро Штанько та Сергій Шумський повідомили про нічний напад невідомих, які пошкодили транспорт фігурантів справи. Штаньку підпалили мотоцикл, а Шумському – підкинули в машину гранату, – пише видання "Бабель".

За словами Штанька, в районі першої ночі його розбудили сусіди, які помітили, як горить його мотоцикл.

"Мотоцикл згорів. Я викликав поліцію, приїхала слідчо-оперативна група, мене допитали. Ми виявили, що є декілька свідків, зараз я їду на допит. Я вважаю, що це пов'язано із тим, що ми вчора пройшли поліграф, сьогодні буде висновок", — повідомив Штанько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нехай вибачається перед українцями, інакше бою не уникнути!» Грицай відповів на нове звернення Усика (ВІДЕО)

Водночас, Сергій Шумський повідомив що цієї ж ночі, приблизно в той самий час йому в машину кинули гранату.

"Я про це дізнався від поліції, яка близько 1:30 подзвонила в мої двері. Вони спитали, чи я є власником такого-то автомобіля і повідомили, що сталася неприємність. Виявилося, що молодий чоловік, який був у чорному одязі з балаклавою на обличчі, підійшов до мого автомобіля, розбив скло на місці водія і кинув туди гранату", — розповів Шумський.

За його словами, невідомого побачили декілька жителів, що в той час були на вулиці.

"Сусіди повернулись назад у двір, і побачили у моїй машині гранату. Викликали поліцію, вибухотехніків, приїздила кінологічна служба, начальник райвідділу поліції", — розповів Шумський.

Він уточнив, що чека в гранаті лишилась, тому вона не вибухнула. Але поки складно говорити, чи це помилка зловмисника, чи його мета була просто налякати.

Самі фігуранти пов'язують напади з оприлюдненими "плівками Єрмака".

"Такі дії матимуть зворотний ефект: ми рота не закриємо", — сказав Шумський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 квартир та без автомобіля: що у декларації нового заступника прокурора Волині

29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат керівника Офісу президента Денис Єрмак обговорює з рядом осіб можливість призначення на державні посади.

Люди, які позиціонуються як помічники Дениса Єрмака, відкрито обговорюють отримання грошей за організацію таких зустрічей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити