image
 |  130 23 Жовтня 2024 | 10:08

Площа пожежі склала 2,5 га: на Волині горіла суха трава

22 жовтня о 16:31 до рятувальників надійшло повідомлення про займання сухої трави та чагарників у селі Городище Луцького району.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Волинській області, - пише ВолиньUA.

На місце виклику прибули вогнеборці 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Луцьк, які за допомогою підручних засобів о 16:56 локалізували пожежу, а о 18:05 ліквідували її. Постраждалих немає. Загальна площа пожежі склала 2,5 га. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Шановні громадяни! Нагадуємо, що спалювання сухої трави, чагарників та інших рослинних залишків суворо заборонено. Такі дії призводять до неконтрольованих пожеж, які можуть спричинити значні матеріальні збитки, знищення екосистем та загрозу для життя людей.

Відповідно до чинного законодавства України, за порушення вимог пожежної безпеки, зокрема за спалювання сухої трави, передбачена адміністративна відповідальність. Штраф для громадян становить від 3 060 до 6 120 гривень, для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.

Закликаємо вас дотримуватись правил пожежної безпеки та не наражати себе й інших на небезпеку. У разі виявлення пожежі або підозрілих дій, негайно повідомляйте до служби порятунку за номером 101.

Читайте також: Вологі серветки забивають каналізації у школах Нововолинська

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити