image
 |  4 20 Жовтня 2020 | 21:22

По три за секунду: видавництво отримало понад 9 тисяч попередніх замовлень на книгу про Стуса

Видавництво Vivat отримало понад 9 тисяч попередніх замовлень книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Саме стільки екземплярів замовили за перший день після рішення суду про її заборону. Через таку кількість замовлень система платежів ввела фінансовий моніторинг транзакцій.

Про це у коментарі «Суспільному» розповіла генеральна директорка видавництва Юлія Орлова.

За її словами, платежі проходять повільніше, тому видавництво не може сказати, скільки замовлень вже оплатили.

Фінмоніторинг ми не можемо скасувати. Нам показувало, що в нас було по три замовлення в секунду. Не кожну секунду, але й таке було, – зазначила Орлова.

Наразі у видавництві не вирішили, наскільки великим буде новий тираж. Спершу планували 10 тисяч, потім – більше.

«На 15 тисяч у нас не вистачило паперу, і його ніде немає, тому що зараз вибори, і весь папір пішов на них», – уточнила гендиректорка видавництва.

Та додала, що, ймовірно, зупиняться таки на 15 тисячах. А далі збиратимуть замовлення, і якщо вони ще будуть, тоді надрукують наступний тираж.

Заборона «Справи про Василя Стуса»: основне

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати книгу Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі «порушують честь та гідність» кума Путіна.

Рішення приймала скандальна суддя Марина Заставенко з Донецька.

Попри заборону суду видавництво Vivat вирішило надрукувати ще один наклад книги «Справа Василя Стуса», бо рішення за позовом Медведчука ще не набрало чинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов’язав видалити з книги про Стуса згадки про Медведчука

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити