image
 |  9 12 Січня 2023 | 09:24

Побачити Соледар і померти

Амбітні плани Росії взяти трьохмільйоний Київ за три дні, змінилися не менш амбітними увійти і отримати тягла хоч десь, навіть вже не у райцентрі БахмУті, а приміром хоча б у 10 тисячному до війни «Соледарі»; за рік повномасштабного вторгнення, пройшовши на цьому відтинку не більше 50 кілометрів від лінії фронту станом на 24 лютого 2022 року.

І цілі спецоперації теж визначилися. Захопити побільше унітазів і знищити все навколо. Хоча для більшості ці цілі недосяжні.

По-перше, вижити в тих, кого Росія кидаю в самогубчу лобову м’ясорубку шанси мінімальні.

По-друге, згідно з останніми даними Росстату 16 мільйонів 760 тисяч мешканців РФ не мають туалета в житлі. Лиш на вулиці.

В 117 з половиною тисяч взагалі відсутні ознаки наявності туалета навіть на прибудинковій ділянці. Йдеться про понад 300 тисяч росіян.

Майже три мільйони не мають жодної каналізації. Тому унітаз - це як мрія життя. Омріяний приз. Але головна ціль знищити. Все. Після приходу росіян на місці квітучих міст лишаються руїни. Востаннє Солєдар так постраждав в роки ІІ Світової.

Тепер «дєдивоєвалі» використовують ту ж тактику. Випаленої землі. Фанатична ідея узяти і украсти хоч щось перемелює російську армію. Єдине що обмін який вони пропонують дуже нерівнозначний. Вони до своїх солдат ніколи не ставилися як до людей.

Тепер відкинувши будь-які ознаки воєнного мистецтва, орда пропонує жахливий розмін людей. З нашого боку завжди кращих людей. Уявити таку м’ясорубку у третьому тисячолітті в Європі ще зовсім не давно було годі. Наше завдання вистояти. Зупинити і знищити орду. Нагодувати їх сіллю. Червоною від крові в боях за фортецю БахмУт і форт Соледар… Бо насправді уявні успіхи російської армії потрібні для одного - мобілізувати нове м’яса. Попередньомогілізоване закінчується…

Юрій Сиротюк, боєць 5-го окремого штурмового полку, заступник голови ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити