image
 |  4 26 Червня 2018 | 09:41

Поблизу Луцька змагались юні туристи з різних регіонів Волині

20-22 червня 2018 року  на турбазі «Юний турист» обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, що в с.Лище Луцького району відбулися два заходи:  63-й обласний туристсько-краєзнавчий зліт серед учнівської молоді Волині та 8-й обласний туристський зліт серед учнів сільських закладів освіти пам`яті Ігоря Коротуна.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинського центру туризму.


У змаганнях взяли участь понад 250 юних туристів - 35 команд – переможці районних та міських змагань з різних районів та міст області,  об’єднаних територіальних громад.



На урочистому відкритті спортсменів та їх наставників привітали заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна, начальник відділу освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької райдержадміністрації Олександр Хомич, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін, ветерани туризму.
Відразу після урочистостей розпочались змагання зі спортивного орієнтування.   Другий день був найскладнішим - команди виборювали першість на дистанціях з пішохідного туризму «Смуга перешкод», які організатори проклали  в гараздженських кар`єрах та долали комбінований туристсько-краєзнавчий маршрут. А завершувались випробування естафетою з велосипедного та водного туризму у «таборі Сонячний». Крім того, команди змагались в конкурсах «В’язання вузлів», «Туристської пісні» та «Туристської саморобки».


За результатами всіх випробувань високу спортивно-туристську майстерність показали команди Старовижівського району у старшій групі та Камінь-Каширського району у молодшій групі, які посіли І місця. Срібні нагороди дістались школярам Луцького району, а замкнули трійку лідерів юні туристи міста Ковеля.
За сумою місць, що посіли команди старшої та молодшої вікових груп,  І загальне місце серед делегацій на 63-му обласному туристсько-краєзнавчому зльоті здобула команда Луцького району, ІІ місце – у школярів Старовижівського району і ІІІ місце - у представників міста Ковеля.

Паралельно відбувались і змагання серед команд учнів сільських закладів освіти. Найбільше призових місць в різних видах набрали представники Камінь-Каширського та Луцького району, які в загальному підсумку зайняли відповідно І та ІІ місця. А ІІІ місце дісталось команді Старовижівського району. Хороші результати в окремих видах показали школярі Маневицього і Ківерцівського районів та Любомльської ОТГ.

Переможці та призери отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки та медалі.
Ці змагання стали підсумковим етапом навчально-виховної роботи в туристсько-спортивних гуртках та школах. Тепер попереду у дітей ще довгий період активного відпочинку на літніх канікулах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити