image
 |  0 12 Травня 2021 | 09:52

Поблизу Цуманя підпалили сміттєзвалище – згоріло 5 гектарів лісу (ФОТО)

Поблизу села Кадище Цуманської громади невідомі підпалили місцеве стихійне сміттєзвалище. Через швидке поширення вогню згоріло п'ять гектарів самосійного лісу.

Про це інформує Суспільне з посиланням на лісомисливське господарство Волині.

На місці пожежі лісівники організовано цілодобове чергування.

Пожежа трапилася в обідню пору 11 травня. Для локалізації вогню залучили чотири пожежні автомобілі. На місці працювали десятки людей.

Лісівники кажуть: головним завданням було не допустити поширення вогню на інші ліси. Пожежу вдалося локалізувати за кілька годин. Наразі встановлено, що займання почалося на стихійному сміттєзвалищі, яке виникло поруч з самосійним лісом.

В управлінні повідомили, що наразі на місці організовано цілодобове чергування, адже є ризик, що вогонь може знову спалахнути.

Нагадаємо, наприкінці березня в один день горіло одразу кілька гектарів земель запасу та очерету в різних районах області. Дві з трьох пожеж теж відбулися у Цуманській громаді. Тоді вигоріло близько трьох гектарів землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За перший місяць нересту на Волині – 107 порушень рибальства

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити