image
 |  9 14 Січня 2020 | 19:26

Почекайте виборів, заручіться підтримкою колективу і не займайтеся рейдерством, - Анатолій Шваб

Декан історичного факультету СНУ назвав зміну деканів рейдерством.

Про це пoвідoмляє «Волинь.infa».

У листопаді в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки обрали нового ректора. Ним став Анатолій Цьось. Проте наразі обов’язки очільника СНУ виконує кандидат географічних наук, доцент, декан факультету міжнародних відносин СНУ Сергій Федонюк.

Водночас закінчився термін дії контрактів у деканів семи факультетів вишу, зокрема й історичного. Ймовірно, багаторічний декан історичного факультету Анатолій Шваб не має наміру поступатися місцем новому виконуючому обов’язки Ярославу Ярошу.

Про це стало відомо із допису Анатолія Шваба у мережі Facebook.

«Оксана Ярош, Людмила Стрільчук і всі, хто вподобав допис про «кадрові зміни» на факультетах, ваш пафос недоречний.

Що ж відбулося по суті! А по суті відбулося усунення діючих деканів із посад шляхом відмови їм у призначенні до обрання на посаду за конкурсом. Для більшості працівників Університету це стало повною несподіванкою. Прикро те, що це було зроблено в.о. ректора (зверніть увагу, що МОН призначило «в.о. ректора», а не «ректора» і, до речі, лише на три місяці, як це передбачено Законом), деканом факультету міжнародних відносин С.Федонюком, яким мав би подбати про злагоджену роботу Університету в перехідний період.

Дивує завзяття призначених «нових деканів» нав’язати себе колективу. Закон про Вищу освіту чітко регламентує, що декан обирається загальними зборами працівників факультету, а термін дії виконуючого обов’язки не може перевищувати терміну трьох місяців.

Отож, почекайте виборів, заручіться підтримкою колективу і не займайтеся рейдерством. А в.о. ректора пропоную подбати про дотримання Закону про вищу освіту. Христос народився!», – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відсутня державна підтримка історичних досліджень подій на Волині, - професор СНУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити