image
 |  7 14 Червня 2020 | 20:13

Подача води до Криму легалізує анексію. На це й націлена Росія, – Лариса Волошина

Україна, згідно з міжнародним законодавством, може не забезпечувати водою анексований Крим, оскільки має право перекривати інженерні споруди.

Про це в інтерв'ю «OBOZREVATEL» розповіла кримчанка, активістка й українська публіцистка Лариса Волошина. Українська влада повинна розуміти, що Кремль може використовувати політичну складову цього питання.

«Згідно з міжнародними конвенціями, країна-окупант повинна сама забезпечувати мирне населення. Є один момент. Перекритий Північно-Кримський канал – інженерна споруда, а не природна, і якщо Україна відкриє його, з точки зору міжнародного права, це означає, що вона починає комерційні відносини з окупаційною владою. Це буде її легалізація, на що й націлена Росія», – сказала Волошина.

Вона додала, що під виглядом «гуманітарної катастрофи» РФ намагається змусити Україну дати воду до Криму і «тим самим легалізувати анексію».

Однак Україну, згідно з міжнародним правом, не мають права зобов'язати використовувати інженерні споруди.

«Ми не можемо перекривати природні артерії, а ось інженерні – можемо. Міжнародна спільнота на рівні ООН здатна змусити окупанта встановити опріснювачі та забезпечити Крим водою, принаймні технічною, якщо їм потрібна ця сировина для виробництва або сільського господарства», – зазначила активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Медведчука від імені українців російською мовою привітала окупантів із Днем Росії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити