image
 |  4 15 Серпня 2020 | 18:44

Податкова збирається тугіше затягнути пояси українців

Головний податківець країни Олексій Любченко в інтерв'ю розповів, що в країні – багато грошей, особливо у малого бізнесу і дрібних фермерів, де можна вилучити десятки мільярдів гривень нових податків. Йдеться про посилення податкового тиску в країні.

Про це у своїй колонці на сторінці видання "Цензор" пише економіст Олексій Кущ.

"Тема багатства українців в поданні чиновників загалом не нова. Я чув подібні висловлювання і в оточенні Кучми, і Ющенка, і Януковича і, звичайно, Порошенка. Не змінився вектор і зараз. Це не олігархи багаті, а селяни, які обробляють до 10 га землі. Пахне новою продрозверсткою. Хороша тема - загнати в податкові борги дрібних фермерів і сімейні господарства напередодні відкриття ринку землі", - зазначив Олексій Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кватирко не відповідає займаній посаді?

Економіст розповів, що "дебютні" ідеї податківців: посилення застосування РРО для малого бізнесу, застосування механізму КІК - для середнього. Але основний акцент робитиметься на обкладенні ПДВ одноосібних фермерських господарств: на думку фіскалів, там приховано 150-200 млрд. грн. і держава планує вилучити шосту частину цих доходів.

"Як "опції", розглядають можливе підвищення оподаткування доходів фізосіб, більш жорсткий податковий контроль за здачею нерухомості в оренду, оподаткування торгівлі на інтернет-майданчиках", - пише Олексій Кущ.

І додає: "перенесення акценту оподаткування з праці на капітал і активи (багатство) – це навіть не модний тренд, а інстинкт виживання національних економік. Тоді чому в Україні продовжують діяти з точністю до навпаки?".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити