image
 |  4417 6 Січня 2024 | 20:39

Подружжя адвокатів з Нововолинська отримало нагороди від Залужного

Військова агресія російської федерації проти України докорінно змінила наше життя. Адже поставлено під загрозу не лише існування держави, як вільної та незалежної, але і всіх нас, як нації. І тільки завдяки нашій згуртованості та незламності, ця загроза не справдилась. Українці об’єднались навколо спільної справи – захисту та збереження батьківщини. Сотні тисяч добровольців поповнили лави Збройних сил України та взяли на себе величезний тягар стримування агресії варварів, які стирають з лиця землі міста і села, вбивають мирних людей. Надійним тилом для армії став волонтерський рух, який охопив не тільки сферу матеріально-технічного забезпечення, але й послуг.

Про це пише Слово правди.

За ініціативи активної частини адвокатської спільноти , яку підтримав Головнокомандувач ЗСУ, у квітні 2022 року створили волонтерський рух «Адвокати ЗСУ». Він розвивається і працює самостійно. Нині понад п’ятсот адвокатів об’єднались задля захисту прав, свобод та законних інтересів військовослужбовців, членів їх родин та членів добровольчих формувань територіальних громад.

Серед них і подружжя Улибіних-Вельгусів з Нововолинська. Володимира та Марту нещодавно за сумлінну працю нагороджено високою відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. До речі, вони в числі лише трьох адвокатів Волині, котрі вже отримали нагороду Головнокомандувача.

Наприкінці минулого року Володимиру та Марті Улибіним-Вельгусам вручили відзнаки – нагрудні знаки «За сприяння війську». Вони регулярно надають безкоштовну юридичну допомогу як при особистих зустрічах, так і онлайн, щодо грошового забезпечення, одноразової грошової допомоги, проходження військово-лікарської комісії, звільнення, подання рапортів, оскарження дій командира, отримання статусу учасника бойових дій, питань соціального забезпечення, військових правопорушень та багато іншого.

Чимало людей звертаються і щодо пошуку безвісті зниклих. Надаються консультації і щодо спадкування, одруження, розлучення, стягнення аліментів, оформлення опіки, виїзду за кордон, невиплати заробітної плати і т.д. Адвокати-волонтери працюють задля захисту прав людину та разом з усіма іншими добровольцями наближають перемогу над ворогом і щиро вірять, що вона неодмінно буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били і катували: звільнений з полону волинянин знову з родиною

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити