image
 |  16 27 Січня 2019 | 15:31

Подячний молебень у Берестечку відслужили під стінами храму

У Берестечку громада зібралась на сходах Свято-Троїцького собору на Подячну Молебень.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Сьогодні, в неділю, при вході в Свято-Троїцький собор священнослужитель ПЦУ отець Сергій, із села Перемиль, провів Подячний Молебень для прихожан Берестечка.

Служба проходила надворі, оскільки настоятель собору протоієрей Дмитро Петрущак нібито загубив ключі від храму.

Нагадаємо, що з 14 січня у Берестечку розпочався процес щодо переходу парафії Свято-Троїцького Собору до Православної Церкви України. В результаті подворового обходу громади Берстечка та збору підписів - 732 підписи зібрано «ЗА» перехід до ПЦУ та 3 – «ПРОТИ».  

Читайте також: Ще одна громада храму на Волині перейшла до ПЦУ

Як повідомила у коментарі «ВолиньUA» представниця від ВО «Свобода», міський голова Берестечка Валентина Залевська, відповідно, 20 січня провели в місті громадські збори, де повідомили громаду про результати збору підписів, і вже 22 січня делегація з Берестечка відповідне звернення надала Митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу.

У відповідь Владика Миїхал надав копію Томусу, аби делегація, яка прибула до нього, привезла до Берестечка та показала громаді цей історичний документ.

Розгортування копії Томосу на сходах Свято-Троїцького собору.

Читайте також: Громада на Волині, попри відмову священика, зібралась переходити до ПЦУ

Настоятель Свято-Троїцького собору у Берестечку протоієрей Дмитро Петрущак всіляко намагається відійти від теми переходу до ПЦУ. То у священика різко погіршується стан здоров’я, то він губить ключі від храму, або ж розповідає громаді про те, що готові звезти «тітушок» на захист собору, бо, на його думку, відбувається рейдерське захоплення будівлі, яку чомусь він вважає своєю, а не громади міста.

Нагадаємо, що у Берестечку Горохівського району міська рада організувалп збори жителів міста щодо переходу парафії Свято-Троїцького Собору до Православної Церкви України.

Зголосились про перехід під ПЦУ 732 двори, а тільки 3 - проти. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити