image
 |  2 17 Серпня 2021 | 08:42

Поганий приклад «1+1»: за місяць дії нових норм «мовного закону» їх порушили 7 телеканалів

Поганий приклад "1+1" підхопили інші олігархічні телеканали: Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив про результати моніторингу виконання нових норм "мовного закону" на телеканалах України.

За місяць дії нових норм «мовного закону» їх порушили 7 телеканалів, - зазначають Патріоти України.

"Було проведено повторний моніторинг ефірного мовлення 9 телерадіоорганізацій у частині демонстрування фільмів (у тому числі, телевізійних серіалів та їхніх окремих серій). Серед них - 6 телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, в діяльності яких за результатами попереднього моніторингу (16-17 липня) були виявлені порушення вимог частини 6 статті 23 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", а саме: "Інтер", "Україна", "К1", "ICTV", "Мега", "НТН";

а також 3 телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, щодо яких на адресу Уповноваженого надійшли численні скарги громадян про показ фільмів і серіалів недержавною мовою: "1+1", "2+2" та "СТБ", - повідомив Кремінь.

Були виявлені порушення закону про державну мову 7 телеканалами: "Інтер" - 5 порушень, "Україна", "Мега", "СТБ" - по 2 порушення, "1+1", "2+2" та ICTV - по одному.

"Телерадіоорганізації мали два роки на те, щоб підготуватися до цієї норми. Однак деякі з них вирішили, що можуть ігнорувати Закон, мотивуючи це частковою втратою аудиторії.

Зокрема, група "1+1 медіа" заявила, що буде транслювати фільми і серіали мовою оригіналу (тобто російською), а на українську переходити поступово, оскільки український дубляж нібито не подобається глядачам. Переконаний, що і Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, як основний регулятор, і Рада національної безпеки й оборони України повинні належним чином відреагувати на такі системні й демонстративні порушення", - зазначив мовної омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина волинського обласного прокурора придбала землю за 4 тисячі гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити