image
 |  11 18 Вересня 2023 | 18:13

Показали фото ураженого підводного човна "Ростов-на-Дону"

З’явилися фото пошкоджень російського підводного човна "Ростов-на-Дону" внаслідок атаки в ніч на 13 вересня.

Про це пише Conflict Intelligence Team, Defense Express.

На знімках видно великі пробоїни в носовій частині підводного човна і по центру корпусу.

Як наголошує Defense Express, раніше в публічному доступі були лише супутникові знімки акваторії окупованого Севастополя, зроблені після атаки 13 вересня. На основі знімків можна було робити припущення, що підводний човен "Ростов-на-Дону" отримав пошкодження у носовій частині, а характер цих пошкоджень означає багаторічний ремонт із затратами на рівні сотень мільйонів доларів.

В Сonflict Intelligence Team, які опублікували знімки, зазначають, що підводний човен зазнав двох ударів. Перший із них розташований зверху в носовій частині субмарини, про нього на підставі супутникових знімків раніше заявляли експерти. Друге попадання припало на правий борт човна в зону за рубкою. Його, на відміну від першого, неможливо зафіксувати за супутниковими знімками.

"Норвезький незалежний військово-морський аналітик Тур Аре Іверсен, якому ми надали ці фото, вважає, що обидва влучення пробили міцний корпус субмарини. Унаслідок цього пошкоджень зазнали торпедний і житловий відсіки, а також, можливо, допоміжні приміщення за останнім і акумуляторні батареї. Зі знімків зовні незрозуміло, наскільки вигоріли інші відсіки - це залежить від того, чи були закриті люки між відсіками. На думку експерта, пошкодження такого ступеня напевно виводять субмарину з діючого складу флоту до кінця війни". 

Водночас для її теоретично можливого ремонту знадобиться транспортування підводного човна на Адміралтейські верфі Санкт-Петербурга. На думку співбесідника CIT, ремонт подібного масштабу нерентабельний, і простіше побудувати новий човен цього ж класу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити