image
 |  5 15 Червня 2019 | 19:09

Показали колоритне життя урочища «Вовчак», що на Волині (ФОТО)

В урочищі «Вовчак», що на Турійщині діє історичний комплекс «Волинська січ».

Про колоритне життя цього комплексу розповідається у спільноті Урочище «Вовчак».

Відновлювальні роботи розпочались за ініціативи Волинського осередку ВО «Свобода». За декілька років розбудови в історичному комплексі збудовано два музеї криївки, оборонні споруди повернули із небуття і типову для 40-х років минулого століття хату. 

Майже щоденна робота в історичному комплексі забезпечується та організовується комендантом «свободівцем» Василем Мазуриком.

Днями, всі небайдужі активісти зайнялись благоустроєм урочища «Вовчак».  «Як і колись Вовчак ожива! В клопіткій роботі, любови до рідного краю та його історії! Так, ми націоналісти! І Україну любимо понад усе!», - йдеться у дописі спільноти.

фото Оксани Марченко 

Для довідки:Повстанська база Вовчак, що постала у невеликому селі на Турійщині, була знищена дотла у січні 1944-го. Адже у 1942 саме тут знаходився штаб УПА «Північ» військової округи «Заграва», де готували старшинський склад УПА.Довго там було лише попелище. Сьогодні на місці повстанського урочища «Вовчак», за сприяння Волинської ВО «Свобода», розбудовують історичний комплекс «Волинська січ».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити