image
 |  0 3 Грудня 2021 | 17:19

Показали ціни на анонімне лікування від алкоголізму на Волині

Щороку у волинському обласному центрі терапії залежностей надають допомогу близько шести тисячам пацієнтів. Нині зріс попит на анонімне лікування від залежностей.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства, - пишуть Волинські новини.

Зокрема, депутати погодили тарифи на платні послуги КП «Волинський медичний центр терапії залежностей».

Зі слів керівника закладу Ігоря Шкаровецького, майже рік тому були введені платні послуги з токсикологічних досліджень і медичних оглядів. Завдяки цьому заклад вже заробив близько 250 тисяч гривень. Нині ж у пацієнтів є запит на анонімне лікування від алкогольної чи наркотичної залежностей.

«Багато пацієнтів приходять до нас на лікування і не хочуть надавати нам свої паспортні дані, тому лікування таких пацієнтів НСЗУ не буде оплачувати. Тож пропонується така платна послуга», - пояснив він.

З його слів, ставка НСЗУ на лікування наркологічного хворого – 4 112 гривень. Тож цими розрахунками й керувалися під час розробки тарифів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на «острів розуму»: на Волині хочуть знищити Музей Липинського?

Семиденне анонімне лікування коштуватиме 4188 гривень: перший день коштуватиме 672 гривні, другий – 1148 гривень, третій – 505 гривень, четвертий та п’ятий день – 466 гривень, шостий – 463 гривні і сьомий день – 468 гривень. Також вводяться інші платні послуги: діагностичні та лікувальні процедури.У центрі зараз працює три відділення, а кількість ліжкомісць хочуть розширити і зробити чотири відділення. До слова, через великий попит спостерігається вимушена мінімізація терміну госпіталізації до 7 днів, упродовж яких встигають надати лише невідкладну наркологічну допомогу і провести детоксикацію. Як наслідок – майже на 20% зросла кількість повторних госпіталізацій недолікованих пацієнтів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити