image
 |  83 18 Лютого 2020 | 21:32

Показали, як виглядає зсередини «будинок-привид» у центрі Луцька (ФОТО, ВІДЕО)

«Будинок офіцерів»- історичну пам’ятку, що на вулиці Винниченка 8, не реставрують через відсутність документів на землю, розповів Суспільному ректор волинського вишу Петро Савчук. Саме на балансі технічного університету знаходиться будівля, яка у минулому слугувала приміщенням земельного банку.

Лучанин Олег розповідає, якою пам’ятає цю будівлю. Свого прізвища чоловік не називає.

Лучанин Олег: "Внизу був бар, більярд, все працювало. Нагорі був музей авіаційної частини, яка тут стояла. Зверху зал є, де виступали наші артисти, я їх дивився"

Волиняни, з якими поспілкувалися кореспонденти Суспільного, про занедбаний будинок в центрі міста коментують так:

Лучанка Лілія Нестерук: "Я пам’ятаю, ми сюди студентами на дискотеку ходили, це були двохтисячні роки. У центрі міста стоїть такий привид, вже до цього часу можна було знайти якесь застосування цій будівлі, це якийсь жах".

Житель Луцького району Юрій Горошко: "Таке враження, що ці будівлі нікому не потрібні. Можна фонд розмістити, ще щось. Це для мене взагалі жах".

Лучанка Катерина Луговська: "Ми декілька днів тому з чоловіком говорили, як у центрі міста може бути отаке".

Читайте також: У Ковелі активісти розповсюдили постери «Обережно цигани!» (ФОТО)

Начальник відділу охорони Луцького технічного університету, на балансі цього закладу освіти знаходиться будівля, відчиняє приміщення.

Начальник відділу охорони Микола Козлюк: "Непотребу тут було багато, свого часу приміщення капітально прибрали. Повичищали, повикидали сміття, пляшки, все. Три чи чотири машини сміття поїхало на Брище. Тут консул польський приїжджав, сказав, щоб їх зберегти, бо вони хочуть востановити старовину, щоб було так як колись, то ми їх так і не викидаємо.

Будинок по вулиці Винниченка спроектований в кінці 20-х років у стилі академічного класицизму, розповів краєзнавець, керівник міського відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис. Таких пам’яток, каже він, на Волині мало.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити